Συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»

Η αγάπη σας για τον Ολυμπιακό είναι γνωστή. Από πού άναψε η φλόγα;

Από τα μαθητικά μου χρόνια. Θυμάμαι ότι έφευγα από το σπίτι για να πάω γήπεδο ενώ ο πατέρας μου νόμιζε ότι πήγαινα σε συμμαθητές μου για διάβασμα.

Σας βλέπουμε συχνά να παρακολουθείτε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Ολυμπιακού. Προτιμάτε το ποδόσφαιρο σε σχέση με το μπάσκετ;

Είμαι περισσότερο ποδοσφαιρόφιλος, παρά οπαδός του μπάσκετ. Αν και από πέρυσι είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και στο μπάσκετ και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια τον ελληνικό ποδοσφαιρικό “χάρτη”. Πιστεύετε ότι έφτασε η ώρα για μια σπουδαία πορεία και στο Champions League;

Αυτό είναι το όνειρο όλων μας. Μόνο που για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε πάθος άλλα και τύχη στην πρώτη φάση των ομίλων και τρεις καλές μεταγραφές στη συνέχεια. Το ακούει νομίζω ο πρόεδρος.

Ο κόσμος, παλιότερα, συζητούσε περισσότερο για πολιτικά. Σήμερα τα αθλητικά είναι στο επίκεντρο και η πολιτική δεν αποτελεί το σύνηθες θέμα συζήτησης. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Τα χρόνια πέρασαν και οι πολίτες έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας. Από την άλλη, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Οι πολίτες βαρέθηκαν να ακούν υποσχέσεις, προτιμούν τα αποτελέσματα. Οι πολίτες έχουν γίνουν περισσότερο απαιτητικοί. Το ζητούμενο τώρα είναι τα κόμματα να ανοίξουν τις πόρτες τους, να προσελκύσουν ικανούς ανθρώπους, να λένε όλη την αλήθεια στους πολίτες και να μπορούν να πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν.

Κύριε Παπαθανασίου, βρίσκετε κοινά σημεία ανάμεσα στην πολιτική και τον αθλητισμό;

Και τα δύο κρίνονται εκ τους αποτελέσματος και διαθέτουν μεγάλο και απαιτητικό ακροατήριο. Όπως και στον αθλητισμό, έτσι και στην πολιτική, χρειάζονται ομαδική δουλειά, ικανό ηγέτη και καλό πάγκο για να πετύχεις θετικά αποτελέσματα.

Στον αθλητισμό, δημιουργούνται ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις και δυνατές φιλίες μεταξύ “αιωνίων” αντιπάλων. Κατά πόσο στο χώρο της πολιτικής είναι εύκολο, όχι μόνο να υπάρξουν τέτοιες σχέσεις, αλλά και να εκφράζονται ελεύθερα;

Όπως και στον αθλητισμό έτσι και στην πολιτική, οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ αιωνίων αντιπάλων εκφράζονται ελεύθερα μετά το τέλος της ενασχόλησης με την πολιτική. Κάτι τέτοιο δεν τιμά τον πολιτισμό μας, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

2018-09-21T17:57:39+03:00Συνεντεύξεις|