Λύσεις τώρα για τη λαθρομετάναστευση

Δείτε τη δήλωση του Γιάννη Παπαθανασίου με άμεσες λύσεις για τη λαθρομετανάστευση.

Σήμερα, η κατάσταση στην Αθήνα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η παράνομη μετανάστευση παραμένει ανεξέλεγκτη. Ολόκληρες γειτονιές έχουν παραδοθεί στην εγκληματικότητα. Το παραεμπόριο προκαλεί τεράστια προβλήματα στην αγορά. Οι συνεχείς διαδηλώσεις, μετατρέπουν καθημερινά το κέντρο της Αθήνας σε άνδρο. Και οι «γνωστοί άγνωστοι» εγκληματίες καταστρέφουν ατιμώρητοι τη δημόσια περιουσία, καίνε και λεηλατούν καταστήματα. Δεν πάει άλλο!
Πρέπει να βάλουμε ξανά μία τάξη στην πόλη. Να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στο κέντρο και στις γειτονιές μας. Πρέπει να προστατέψουμε το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί και να εργάζεται χωρίς κίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία του.
Αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένους τρόπους:

  1. Με επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών
  2. Με τη δημιουργία ειδικού σώματος για τη δίωξη του παραεμπορίου
  3. Με αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στις γειτονιές
  4. Και με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων.

Κανόνες υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ευρώπης. Οι διαδηλώσεις είτε γίνονται στο πεζοδρόμιο, είτε καταλαμβάνουν μια λωρίδα του δρόμου. Οι ίδιοι οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την ευθύνη, ώστε να μην παρεμποδιστεί η κυκλοφορία και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, αναλαμβάνουν και την ευθύνη αποζημίωσης για τυχόν ζημιές. Εδώ κάποιοι θεωρούν ότι είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες τους.
Κάποιοι θεωρούν δικαίωμά τους να καταστρέφουν μαγαζιά και να αφήνουν εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Γιατί έτσι πιστεύουν ότι «τιμωρούν το σύστημα».
Και κάποιοι επιμένουν εδώ και χρόνια να τους καλύπτουν ή ακόμα και να τους παρακινούν. Είναι  καιρός να μπει μια τελεία σε όλα αυτά.
Η δημοκρατία έχει κανόνες και όρια. Και η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ότι αυτά θα γίνονται σεβαστά. Οφείλει επίσης να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε οι βουλευτές και οι υπουργοί, αλλά ούτε και οι συνδικαλιστές, ούτε όποιος διαλύει το σύμπαν, φορώντας το μανδύα της αγανάκτησης ή της διαμαρτυρίας.

2018-09-21T11:45:32+03:00Συνεντεύξεις|