Κοινή ερώτηση με Ν.Δένδια με θέμα: Ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης κατά του βουλευτή

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: Ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης κατά του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη

Ένα περίπου μήνα μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου 2010 ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, παρ’ ότι τα πρόσωπά τους διακρίνονται ευκρινέστατα στα τηλεοπτικά πλάνα που κατέγραψαν το συμβάν και έχουν αναμεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παράλειψη εντοπισμού και σύλληψης των δραστών της βιαιοπραγίας αυτής που διαπράχθηκε στο, κατά τ΄ άλλα αυστηρά φυλασσόμενο κέντρο της Αθήνας, καταδεικνύει την ανησυχητική όσο και θλιβερή απόσταση μεταξύ της προφορικής αποδοκιμασίας της από την κυβέρνηση και της απουσίας ανάληψης αποτελεσματικής δράσης, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Βίαια επεισόδια, όπως η εν λόγω επίθεση, προσβάλλουν βαθιά τη δημοκρατία, η δε παράλειψη των αρμοδίων αρχών να εντοπίσουν και προσαγάγουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών τους δράστες, τα πρόσωπα των οποίων έχουν καταγραφεί τηλεοπτικά, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τη δυνατότητά τους να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα οποιουδήποτε πολίτη.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός

Έχει πράγματι ξεκινήσει έρευνα από την ΕΛΑΣ για ταυτοποίηση των δραστών; Αν ναι, έχουν εντοπισθεί; Πότε θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη; Πού οφείλεται η καθυστέρηση;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Παπαθανασίου

Νικόλαος Δένδιας