Η αυτοδυναμία της ΝΔ ως εθνικό οξυγόνο για την κοινωνία

Η αυτοδυναμία της ΝΔ ως εθνικό οξυγόνο για την κοινωνία

Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης των μνημονίων, πολλά από τα δεδομένα στα οποία είχαμε συνηθίσει ως πολίτες, κοινωνία και πολιτικό σύστημα, αμφισβητήθηκαν στον πυρήνα τους, αν δεν αναιρέθηκαν κιόλας.

Η Ελλάδα της κρίσης πέρασε δύσκολες στιγμές, η κοινωνία υπέστη μεγάλες θυσίες, χάρη όμως στο αίσθημα ευθύνης του λαού μας καταφέραμε να αντέξουμε και να σταθούμε όρθιοι.

Η πατρίδα μας είχε την ευκαιρία να κλείσει αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο της κρίσης το 2014. Εκείνη την περίοδο ωστόσο, ο λαϊκισμός και οι ακραίες φωνές εξαργύρωσαν την κατανοητή κόπωση της ελληνικής κοινωνίας, καλλιέργησαν μύθους, πήραν την εξουσία, και η χώρα κινδύνευσε να πέσει στα βράχια.

Στα χρόνια της μοιραίας για το μέλλον του τόπου διακυβέρνησης Τσίπρα (με Καμμένο και… χωρίς), η πατρίδα μας έτρεχε διαρκώς πίσω από χαμένες ευκαιρίες. Δυστυχώς, σήμερα είμαστε σε πολύ χειρότερη αφετηρία από εκείνη στην οποία θα μπορούσαμε να έχουμε βρεθεί το 2014.

Μπροστά μας έχουμε πολλές, διαδοχικές αλλά το ίδιο σημαντικές και κρίσιμες κάλπες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την επόμενη διακυβέρνηση του τόπου μας.

Όσοι περπατάμε στην αγορά και συνομιλούμε με τους πολίτες, εισπράττουμε την τιμωρητική οργή τους για την παρέα του κ. Τσίπρα. Ανυπομονούν να βρεθούν μπροστά από τις κάλπες, για να στείλουν στο σημερινό Πρωθυπουργό τη δική τους ηχηρή απάντηση. Σε κάθε κάλπη.

Το στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλο και ιστορικό. Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης που θα αναλάβουμε, για να διορθώσουμε τη βλάβη την οποία προκάλεσε ο κ. Τσίπρας στη χώρα, είμαστε όμως έτοιμοι και αποφασισμένοι. Με συγκροτημένο σχέδιο και με ρεαλιστική αυτοπεποίθηση.

Δύναμή μας είναι οι Έλληνες πολίτες. Και μαζί τους θα γυρίσουμε σελίδα, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Καθώς μπήκαμε και ημερολογιακά στην Άνοιξη, μπορούμε να προσδοκούμε ότι, πολύ σύντομα, μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν, η πατρίδα μας θα αναπνεύσει και πάλι καθαρό αέρα.

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και η καθαρή εντολή των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λειτουργούν ως εθνικό οξυγόνο. Ξεκινώντας από αυτή τη βάση, θα αναζητούμε διαρκώς συνθέσεις και κοινούς τόπους. Για μια αναπτυξιακή οικονομική πολιτική που θα προσελκύσει επενδύσεις, αξιοποιώντας την καινοτομία και τις σύγχρονες γνώσεις των γενεών που ακολουθούν και παίρνουν τη σκυτάλη. Για ένα πλέγμα κοινωνικών πρωτοβουλιών και δράσεων, που θα προσφέρουν ασφάλεια και αλληλεγγύη στους πολίτες. Για μια θεσμική αναγέννηση της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, συμβιωτική με τις καινούριες ανάγκες και προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε έχει απευθύνει ένα συνεπές, διαρκές και ειλικρινές προσκλητήριο σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας. Σε κάθε Έλληνα που αισθάνθηκε αποστροφή, οργή και αγανάκτηση, για τα «σημεία και τέρατα» που χαρακτήρισαν τη μοιραία για την Ελλάδα διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

2019-04-03T19:09:31+03:00Άρθρα|