Είναι καιρός να αλλάξουμε σελίδα

Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στην οικονομία τα διαπιστώνουν καθημερινά όλοι οι Έλληνες: λιτότητα, φόροι και εισφορές. Έτσι «επιτυγχάνεται» το πλεόνασμα. Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους τον περιορισμό της λιτότητας και μπορεί να καταφέρει μια συμφωνία σε αυτήν την κατεύθυνση. Με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Λέξεις άγνωστες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ως τότε, η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά να κάνει σε τομείς που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και δεν συνδέονται με τη στάση των δανειστών. Μπορώ να περιγράψω συνοπτικά ορισμένους από αυτούς τους τομείς: Επενδύσεις, Παιδεία, Ασφάλεια, Μεταναστευτικό.

-Οι μελέτες λένε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις ύψους 100 δισ. για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της κρίσης. Οι επενδύσεις εξακολουθούν να μειώνονται. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, ακόμη και για εμβληματικά έργα. Είναι γνωστές για παράδειγμα οι ιστορίες με τα δάση στο Ελληνικό, οι τρικλοποδιές στον Πειραιά, η ατέρμονη διαπραγμάτευση για το χρυσό της Χαλκιδικής.

-Στην Παιδεία έχει γίνει κανόνας η συνεχής τροποποίηση του συστήματος. Γονείς και μαθητές αιφνιδιάζονται επειδή κάθε υπουργός θέλει να συνδέσει το όνομά του με μια αμφιλεγόμενης αξίας μεταρρύθμιση. Ο νόμος Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε το 2011 με ευρύτατη πλειοψηφία άνω των 250 βουλευτών, παρά τις συνθήκες πόλωσης που επικρατούσαν τότε, «ξηλώθηκε» από τη σημερινή κυβέρνηση. Η επαναφορά του με βελτιώσεις, όπως έχει δεσμευθεί ο κ. Μητσοτάκης και η αναθεώρηση του Συντάγματος που θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι δύο κινήσεις που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης.

-Στον τομέα της ασφάλειας – εγκληματικότητας οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα αφενός της ανικανότητας και αφετέρου της ιδεοληψίας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα διάλυσης των υπηρεσιών και ταυτόχρονα με την προσπάθεια να πέσουν στα «μαλακά» οι στρατοί των Εξαρχείων και του Ρουβίκωνα. Όλα αυτά υπό το πνεύμα του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζει εγκληματίες και δίνει άδειες σε τρομοκράτες. Η αναθεώρηση του νόμου είναι ομολογημένη αναγκαιότητα. Παράλληλα δεν μπορεί να γίνεται πλέον ανεκτή η εγκληματικότητα στους χώρους των Πανεπιστημίων με την κατάχρηση του ασύλου.

-Στο μεταναστευτικό, δεν είναι μόνο τα βάσανα των νησιωτών που επιδεινώνονται. Είναι και το γεγονός ότι διεξάγεται ευρωπαϊκή έρευνα για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ταυτόχρονα η χώρα διασύρεται διεθνώς για τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς. Περιμένω να αποδοθεί λογαριασμός μέχρι το τελευταίο από το 1,6 δισ. ευρώ που εισέπραξαν για να φτιάξουν κολαστήρια.

Για κανένα πρόβλημα δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Όμως το ζήτημα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι ότι οι λύσεις που προσπαθούν να εφαρμόσουν διαιωνίζουν αν δεν επιδεινώνουν τα προβλήματα. Είναι καιρός η χώρα να αλλάξει σελίδα.

2018-10-22T11:51:42+03:00Άρθρα|