Δηλώσεις κ.Υπουργού μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συναντηθήκαμε σήμερα με τη Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και συζητήσαμε, όπως και με όλους τους άλλους φορείς, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία, καθώς, παρόλο που υφιστάμεθα την κρίση ηπιότερα από ό,τι πολλές άλλες χώρες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας έχει αγγίξει, είναι εδώ και επηρεάζει και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Επίσης, συζητήσαμε για τα αναγκαία μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε προκειμένου, όταν αυτή η κρίση περάσει, η χώρα μας να μην μείνει καθηλωμένη σε στασιμότητα, αλλά να ακολουθήσει – και με πιο δυναμικούς μάλιστα ρυθμούς – στην ανάπτυξη όταν αυτή θα έρθει, που ελπίζουμε όλοι ότι θα είναι σύντομα. Εξηγήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και δεν μας επιτρέπουν να βοηθήσουμε όσο θα θέλαμε με προγράμματα στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Και αυτό διότι όπως έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά τα οποία άλλες χώρες κάνουν, και θα θέλαμε και εμείς να κάνουμε. Είναι ανάγκη να εξαντλούμε τα όρια πράγμα το οποίο κάνουμε για να ενισχύουμε και την πραγματική οικονομία και τις κοινωνικά πιο αδύναμες ομάδες, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνάμε την ανάγκη να παρακολουθούμε και τα δημοσιοοικονομικά το οποίο είναι το μεγάλο βάρος που κληρονομήσαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα μέτρα αυτά πρέπει να τα πάρει μια ισχυρή κυβέρνηση;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Κυβέρνηση παίρνει και θα πάρει τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα, αδιαφορώντας για οποιεσδήποτε αντιδράσεις.

2018-09-25T14:55:27+03:00Δελτία Τύπου|