Απάντηση στον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προφανής η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι είναι αξιόπιστες οι γενικόλογες και ανεδαφικές προτάσεις του για την οικονομία. Όπως είναι και συνειδητή η προσπάθεια να αποκρύψει την πρόθεσή του για αύξηση της φορολογίας που θα επιβάλει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μέσα από την ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ερωτώ τον κ. Παπακωνσταντίνου:

  • Ποιο είναι το ύψος του εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων που θεωρεί χαμηλό και μεσαίο και δεν θα φορολογηθεί περισσότερο;
  • Οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, έστω και σε βάθους τετραετίας όπως υποστηρίζει, έχουν κόστος 10,7 δισ. ευρώ. Γιατί δεν μας λέει το ΠΑΣΟΚ ποιους νέους φόρους θα επιβάλλει, για να βρει το ποσό αυτό;

Γιατί αποφεύγει το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσουν ξεκάθαρα; Μήπως, επειδή, αν θα απαντήσουν και γίνουν συγκεκριμένοι, όπως απαιτούν οι σημερινές συνθήκες στην οικονομία, θα φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κρυφό σχέδιο που θα αυξήσει τη φορολόγηση των πολιτών;».

2018-09-25T14:49:45+03:00Δελτία Τύπου|